Vesprada de somriures a Benicàssim

La setena prova del circuit Or autonòmic FPCV 2021 es presentava oberta, amb moltes parelles a l’aguait d’una victòria sense favorits clars, en la pista màgica del Club 79 de Benicàssim.

En el quadre femení, no obstant això, els esforços per evitar que els dos parells caps de sèrie aconseguiren la final van ser obertures. Araceli Martínez i Celeste Paz per la part baixa i Estela Francés i Ksenia Sharifova per l’alta van arribar fins a l’últim partit del torneig, on es va decidir el títol.

I tot va començar bé per a Celeste i Araceli, dominadores dels primers minuts de la final (pots veure-la en aquest enllaç) fins a avançar-se tres a zero. No obstant això el duel de revessos va ser equilib´rándolse i els errors van començar a fer acte d’aparició. L’avantatge va desaparéixer i el primer set es va decidir en un tiebreak on Estela i Ksenia van ser millors.

La segona manga va ser de molta faena tàctica. Francés i Sharifova van portar fins a la desesperació a Martínez i Pau, els qui no van aprofitar les poques oportunitats que van tindre de donar la volta al set. Així, un clar 6/2 donava el títol a Estela Francés, qui després d’alguns mesos fora de les pistes va tornar amb un altíssim nivell i Ksenia Sharifova que va tindre la millor setmana de la seua carrera ja que a més d’alçar el seu primer títol com professional va ser convocada per la Comunitat Valenciana per a disputar el Campionat d’Espanya per seleccions autonòmiques.

La final masculina va ser un clar exemple de convivència entre dues generacions del nostre pàdel. Matías Nicoletti i JJ Matea, dos de les més grans pales que ha donat València, demostrant que encara tenen corda per a estona, es van unir, respectivament, a Juanlu Esbrí, 20 anys i Mario Ortega, 18, per a regalar-nos una de les finals més boniques de l’any.

Doble 6/4 final per a Nicoletti i Esbrí malbaratant bon gust en cada colp de l’argentí i una efectivitat total en les rematades del castellonenc. Matea i Ortega es van defensar davant el vendaval de joc que se’ls venia damunt i no van perdre la cara al partit però Mati i Juanlu van ser superiors i es van emportar el títol amb tot mereixement.

La pròxima cita del circuit Or autonòmic FPCV 2021 serà l’última setmana d’octubre a Camp Bixquert, Xàtiva.