ESCOLES DI PÁDEL

ÀREA TÈCNICA

|

ESCOLES DI PÁDEL

Escoles de pàdel per a persones amb discapacitat intel·lectual a la Comunitat Valenciana

La Federació de Pàdel de la Comunitat Valenciana va ser constituïda per un grup d’amants d’este esport l’any 2007. En estos 10 anys hem aconseguit una positiva evolució en les activitats federatives i de promoció de l’esport realitzades.

De la inquietud per continuar acostant el nostre esport a tots els col·lectius sorgix este projecte de la creació i posada en marxa de les escoles de pàdel per a persones amb discapacitat intel·lectual a la Comunitat Valenciana. En este camí, no volem anar solos i volem comptar amb la guia d’institucions de reconegut prestigi com són Plena Inclusió CV i Special Olympics España, entitats dedicades a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Considerem l’activitat física com un dret fonamental de la persona i l’esport és sens dubte una de les més significatives manifestacions d’activitat física de la nostra societat. Ja siga en el seu vessant de mer espectador o com a practicants no podem negar que l’esport forma part essencial de les nostres vides. Des de la FPCV pretenem potenciar que les persones amb discapacitat gaudisquen de l’esport del pàdel, a través de la seua pràctica i que això els permeta millorar el seu benestar físic i les seues relacions socials contribuint a la millora de la seua qualitat de vida. El nostre principal objectiu és que les persones amb discapacitat practiquen Pàdel d’una manera normalitzada, fomentant la seua pràctica i competició, podent formar part de la FPVC com a esportistes federats, amb un entrenament continuat i preparació específica per a la competició.

Els beneficis més importants que podem obtindre a través de la pràctica del pàdel són:

– A nivell Físic/funcional; millora del desenvolupament motor i de les patologies dels atletes

– A nivell soci-afectiu; millora de les relacions socials i contribuir amb el desenvolupament i creixement personal.

– A nivell cognitiu; millora l’atenció, concentració, memòria i resolució de presa de decisions.

La FPCV oferix competicions dins del seu calendari anual, en la qual s’engloben tots els nivells de joc, i posseïx l’estructura necessària per a realitzar les adaptacions d’esta, per als esportistes que pel seu nivell de joc no pogueren integrar-se en elles. L’actual estructura de competició i de fixació dels diferents nivells de joc als esportistes, permeten una fàcil adaptació per a aconseguir la plena inclusió de col·lectius amb necessitats especials.