Notícies

13 de January 2022

El projecte Di Padel es va consolidar en 2021

El projecte Di Pàdel en el Col·le es va consolidar en 2021 com a referent en els Centres d’Educació Especial de la Comunitat Valenciana.

Aquest projecte, únic en el nostre esport, va nàixer amb l’objectiu d’acostar i iniciar en el pàdel a les persones amb discapacitat intel·lectual en edat escolar.

En aquest acabat de concloure 2021, han sigut un total de 27 els centres d’educació especial que han rebut la visita dels tècnics Di Padel, impartint 95 unitats didàctiques, cadascuna d’elles de 10 sessions, xifra molt per damunt de les expectatives creades inicialment.

Així, la Federació de pàdel de la Comunitat Valenciana ha impartit 950 classes de pàdel per a prop de 1000 xiquets i joves amb discapacitat intel·lectual en tota la Comunitat permetent així que es beneficien de les bondats que presenta el pàdel i iniciar-les en la pràctica esportiva continuada com a millora de la qualitat de vida i eina inclusiva en la societat.

Per a dur a terme aquest ambiciós projecte la FPCV compta amb una pala única de fabricació pròpia, ideal pel seu lleuger pes 220 grams i la seua grandària standard per a la iniciació en el nostre esport, així com de tota mena de pilotes adaptades per a facilitar l’aprenentatge de les persones que presenten alguna dificultat en aquest .

De fet, el projecte DIPâdel en el col·le va ser reconegut i premiat en la gala solidària que va celebrar el 50 aniversari d’El Corte Inglés a València.
A més, la nostra Federació ha impartit en 2021 un curs específic de Di Padel perquè els tècnics de nivell 1 pogueren completar el seu formació i garantir el bon desenvolupament de l’activitat.
Després del magnífic acolliment dels esportistes i dels professors i mostrant el nostre agraïment a la Direcció general de l’esport de la Generalitat Valenciana, a les diputacions d’Alacant i València i a El Corte Inglés, recordem que aquests ensenyaments no sols són totalment gratuïtes per als centres, sinó que, a més, reben un pack de material perquè puguen continuar practicant Pàdel en el col·le en les hores d’educació física en l’horari escolar.
Per tant, el nostre compromís per a 2022 és continuar amb la labor iniciada l’any passat, anunciant que estem en disposició de repetir en els 27 centres intentant donar la possibilitat que el major nombre possible de xiquets i joves se sumen al projecte, alhora que intentarem arribar a alguns centres més que no van poder iniciar-se en 2021.

Noticias relacionadas

Vols estar al dia? Rep les nostres butlletí de notícies