Notícies

22 de June 2022

Conclou el primer curs d’especialització de pàdel a Xest

Conclou el curs escolar 22/23 i amb ell la primera experiència de la Federació de pàdel de la Comunitat Valenciana en els plans d’especialització esportiva en el Complex de Xest.

Els 10 esportistes becats: Adriana Matoses, Leyre Montañez, María Martínez, Javier Bolumar, Daniela Valiente, Izán Violero, Pablo Villarroya, Lucía Peralta, Nacho Alonso i Nacho Moragues han combinat les seues educacions en batxillerat i secundària amb el programa d’entrenaments dirigit pel nostre director esportiu, Javi Sánchez. Al seu costat, Andrea Ferrandis ha acudit puntualment per a donar xarrades sobre nutrició als alumnes; Juan Cabrera (en la imatge) també ha ajudat a impartir les més de 700 hores de classes i preparació física. Finalment, hem realitzat tant proves físiques com proves de camp dissenyades per Juan Carlos Pérez i coordinades amb Ricardo Miralles i Jorge Falcó. Tot això sense oblidar el treball psicològic de Santiago López.

Les dues pistes que la nostra Federació va construir han sigut el centre neuràlgic del treball en pista que ha anat acompanyat per sessions de preparació física, sense oblidar, per descomptat el vessant acadèmic.

Gràcies a la col·laboració amb la Direcció general de l’esport de la Generalitat Valenciana, el pàdel s’ha unit, per primera vegada aquest curs, als altres 13 plans d’especialització esportiva de Cheste, que per al curs recentment conclòs ha comptat amb 310 alumnes.

Els nostres esportistes han gaudit d’una plaça escolar en el CE de Cheste, residència i manutenció en règim d’intern en el mateix centre, i la inclusió en el programa d’entrenament desenvolupat diàriament en les instal·lacions esportives del complex.

Aquest és un projecte a mitjà termini en el qual el principal objectiu és la formació integral de l’alumne. Acadèmicament, tots han aconseguit passar de curs (requisit ineludible), i molts ho han fet de manera brillant.

Esportivament, hem complit amb una planificació d’entrenaments físics i tècnics adequada al calendari autonòmic i nacional. L’objectiu s’ha complit: els alumnes s’han convertit en jugadors complets tècnica i físicament i tenen un enteniment del joc adequat per a explotar les seues habilitats.
A més els resultats han sigut molt positius, aconseguint plaça per als tres TyC premium, guanyant tornejos TyC, guanyant tornejos autonòmics i fent bones actuacions en tornejos absoluts.

L’evolució esportiva, personal i acadèmica ha sigut molt positiva i segur que amb el nou curs serà molt millor gràcies a l’experiència i el fiançament del projecte, així, després de l’estiu, el curs 2022/23 serà el segon amb alumnes becats.

Noticias relacionadas

Vols estar al dia? Rep les nostres butlletí de notícies