Tamara Icardo i Javi Rico, primers valencians convocats per la selecció absoluta espanyola en la història

Aquest matí, Iciar Montes i Juanjo Gutiérrez, seleccionadors espanyols absoluts, han donat a conéixer la llista de jugadors que defensaran a Espanya en el XII Campionat d’Espanya de pàdel de Marbella.

En aquesta llista apareixen Tamara Icardo i Javi Rico. És la primera vegada en la història que jugadors nascuts en la Comunitat Valenciana són convocats per la selecció nacional absoluta.

Amb anterioritat Carlos Conde, Lorena Figueres i Gal·la León havien disputat tant mundials com europeus amb la selecció de veterans i una llarga llista de jugadors encapçalats per Álex Arroyo i Edu Alonso han disputat tornejos internacionals amb la selecció espanyola de menors, però aquesta és la primera crida per a l’absoluta.

Tamara Icardo està vivint la millor temporada de la seua carrera. Als seus 25 anys ha aconseguit en els quatre tornejos del circuit internacional disputats fins hui un títol, dos semifinals i uns huitens de final. Ocupa el setzé lloc mundial i el cinqué en el Race 2021.

Javi Rico, acaba de complir 23 anys, i es troba en la posició 17 de rànquing mundial. Ve d’arribar a la final del WPT Santander Open.

Tamara i Javi són, al costat de «Momo» González, els únics debutants en la selecció espanyola. El Campionat d’Europa de pàdel se celebrarà a Marbella entre el 28 de juny i el 4 de juliol i comptarà amb la inscripció rècord de 18 federacions participants del vell continent.

Des de la Federació de pàdel de la Comunitat Valenciana volem transmetre la nostra felicitació tant a Tamara i Javi, exponents del treball que realitzem amb els nostres menors i que els han portat fins a aquesta convocatòria amb la selecció espanyola absoluta.

Aquesta és la composició de les parelles que representaran a Espanya en la modalitat Open femenina:

Pareja 1: Ariana Sánchez – Paula Josemaría
Pareja 2: Lucía Sainz – Beatriz González
Pareja 3: Tamara Icardo – Marta Ortega
Pareja 4: Elisabet Amatriain – Mª Victoria Iglesias
Les parelles masculines FEP inscrites per a participar en la modalitat Open masculina són:

Pareja 1: Jorge Nieto – Juan Martín Díaz
Pareja 2: Javier Ruiz – Uri Botello
Pareja 3: Francisco Navarro – Alejandro Ruiz
Pareja 4 Jerónimo González – Javier Rico