Riba-roja i Costa d’Azahar van revalidar els seus títols de Campions autonòmics per clubs

Les pistes de Sportclub a Alacant van acollir les finals de l’edició de 2021 de Campionat autonòmic per clubs en el qual els vigents campions, Club de pàdel Riba-roja i Costa d’Azahar van repetir els títols alçats l’any passat en primera categoria.

El pàdel per equips està de moda. No hi ha dubte. La resposta al Campionat autonòmic ha sigut, un any més, espectacular. Totes les edats, tots els nivells tenen cabuda. I això no és més que l’aperitiu de la lliga per equips 21/22 la inscripció dels quals està oberta.

Parlar del club de pàdel Riba-roja és relatar una part important de la història de l’esport en la Comunitat Valenciana. Trobar un equip capaç d’aconseguir durant 12 temporades consecutives ser el millor no es troba més que en el pàdel femení. Aquest conjunt capitanejat per Toni Teresí i Virginia Sánchez demostren cada any com no tenen rival entre els nostres clubs.

Enguany va tornar a repetir-se la final de 2020. Flow Padel va tornar a véncer en el seu grup classificant-se així per a la final. Aquest magnífic grup de jugadores encapçalat per la seua capitana, Asun Gómez Chantada, va plantar cara en cadascun dels enfrontaments de la final però no va poder davant l’empenyiment de les jugadores de Riba-roja que van véncer per tres punts a zero.

En categoria masculina tampoc va haver-hi sorpresa i el gran favorit, Costa d’Azahar, malgrat presentar una esquadra amb menys estreles del pàdel que altres anys, va fer valdre el seu potencial per a sumar un nou títol de campió de la Comunitat Valenciana.

Ací, la clau va estar en la matinal del diumenge, en l’última jornada de la fase de grups, que pots tornar ací, on un error de càlcul de TFA-Blupadel va permetre que, sumat a la sorprenent victòria de Family Sport Center sobre el Club de pàdel Borriana va fer que el conjunt alacantí es vera superat per Alesport, els qui van ser rivals del Costa de Flor del taronger en la final.

De fet, alguns dels seus jugadors ja havien abandonat el club i retornaven cap als seus domicilis quan van rebre l’avís que havien de disputar la final i van haver de desfer el camí caminat.

I ens van regalar una final emocionant perquè el primer partit a finalitzar va atorgar el primer punt per a Alesport, així que Costa d’Azahar, capitanejat un any més per José Antonio Rico, havia de remuntar. La victòria de Gonzalo Pérez i Josete Rico col·locava l’empat a un i tot s’havia de decidir en el duel de la pista centra en el que Salva Oria i Christian Fuster havien guanyat el primer set i tenien clar avantatge en el segon fins que es va produir la reacció de coratge de Mario Ortega i Jj Matea per a igualar la segona pispa a 4 jocs, però ací els representants de Costa de Flor del taronger van tornar a la senda de la victòria per a atorgar al seu equip el punt definitiu i coronar-se com a campions autonòmics 2021.

Un cap de setmana de títols, alegries, descensos, decepcions i, sobretot, companyonia. El pàdel per equips va tornar a mostrar la seua màgia.

Aquest és el quadre final del Campionat autonòmic per clubs 2021:

1a CATEGORIA MASCULINA:
CAMPIÓ: COSTA D’AZAHARI SUBCAMPIÓ: ALESPORT
DESCENDEIXEN: FAMILY SPORT CENTER I CLUB DE PADEL BORRIANA

1a CATEGORIA FEMENINA:
CAMPIONES: RIBA-ROJA DE TÚRIA I SUBCAMPIONES: FLOW PADEL DESCENDEIXEN: PADEL INDOOR LA CALA I CENTRE ESPORTIU IMPALA *SPORT CLUB

2a CATEGORIA MASCULINA:
CAMPIÓ: SPORTCLUB FUN AND FAMILY (ASCENDEIX); SUBCAMPIÓ: CENTRE EXCURSIONISTA ELDENSE (ASCENDEIX)
DESCENDEIXEN: ALESPORT (WO), SPORTING CLUB DE TENNIS, PADELCLUB ALACANT INDOOR I CLUB DE TENNIS CAMP BIXQUERT.

2a CATEGORIA FEMENINA:
CAMPIONES: SPORTCLUB FUN AND FAMILY (ASCENDEIX) SUBCAMPIONES: OXYGEN PADEL ELDA (ASCENDEIX)
DESCENDEIXEN: PADELCENTER CASTELLON (WO) I SPORTPADEL BORRIANA (WO)

3a CATEGORIA MASCULINA:
CAMPIONS: CLUB DE TENNIS MAS DELS FRARES
SUBCAMPIONS: ARGENTUM PADEL PICASSENT

ASCENDEIXEN AMB ELLS: OXYGEN PADEL ELDA I ESCOLA DE PADEL ALDAIA.

3a CATEGORIA FEMENINA:
CAMPIONES: *IPADEL ELX; SUBCAMPIONES: *PADEL ALBORAIA *INDOOR (ASCENDEIXEN TOTS DOS EQUIPS)

4a CATEGORIA MASCULINA:
CAMPIÓ: CENTRE EXCURSIONISTA ELDENSE

SUBCAMPIÓ: CLUB DE PADEL MATOLA

4a CATEGORIA FEMENINA:
CAMPIÓ: SPORTCLUB FUN AND FAMILY

SUBCAMPIÓ: 360 PADEL ELX

5é CATEGORIA MASCULINA:
CAMPIÓ: CLUB DE CAMP ELX

SUBCAMPIÓ: CLUB ESPAÑOL DE TENNIS

5a CATEGORIA FEMENINA:
CAMPIÓ: CLUB TENNIS PADEL ALBATERA

SUBCAMPIÓ: CLUB TENNIS PADEL ALTEA