Presentada la campanya «Xarxes que salven ocells»

Aquest matí s’ha presentat en la localitat valenciana de Venta del Moro la campanya “Xarxes que salven ocells”, una iniciativa de la Generalitat Valenciana amb a col·laboració de la Federació de pàdel de la Comunitat Valenciana.

En presència del Director General de Medi Natural i Avaluació Ambiental, Julio Gómez, el Director General d’Esports , Josep Miquel Moya, l’Alcalde de Venta del Moro, Luis Francisco López, el Director-Conservador del parc natural Falçs del Cabriol i el President de la Federació de Pàdel de la Comunitat Valenciana, Alfonso Monferrer, al costat de destacats jugadors valencians de pàdel, s’ha comprovat com evitar la col·lisió dels ocells contra les parets transparents amb la instal·lació d’unes xarxes per la part externa de les parets de cristall amb unes característiques determinades. Els ocells veuen la xarxa i ja no volen feia el cristall. Al mateix temps, les característiques d’aquestes xarxes permeten, pràcticament, una visió perfecta del partit a través d’elles, i es poden recollir fàcilment en cas de competicions o retransmissions televisades. Els jugadors han comprovat, des de la pròpia pista, com poden jugar a la perfecció amb aquestes xarxes.

Es tracta d’una solució pionera, senzilla, efectiva i econòmica, que satisfà a totes les parts gràcies al diàleg fluid entre la Generalitat Valenciana i la Federació de Pàdel de la Comunitat Valenciana, que van proposar una solució que va ser executada per l’Ajuntament de Venta del Moro i que hui ha vist la llum.

Així, Luis Francisco Yeves, com a alcalde, es va mostrar «encantat que Venta del Moro fora poble pilot per a pal·liar aquesta problemàtica trobada en les instal·lacions esportives a l’aire lliure i en els entorns rurals».

Alfonso Monferrer, president de la Federació de pàdel de la Comunitat Valenciana, va compartir la seua «satisfacció perquè aquesta solució compleix amb els objectius de fora del cristall, que és vetlar pels nostres ocells, i també els de dins ja que els jugadors no s’han vist molestats en absolut per les xarxes instal·lades.»

Per al Director-Conservador del parc natural Falçs del Cabriol, en el seu primer acte públic, «és important que s’haja detectat aquest problema i s’haja donat una solució, des del punt de vista de la responsabilitat mediambiental, però també ho és l’acostament entre l’esport i la naturalesa».

Finalment, el Director general de l’esport de la Generalitat Valenciana, Josep Miquel Moya, ha volgut «agrair als qui han fet possible resoldre aquest problema, que no és menor. És una solució absolutament exportable».