Paquito Navarro va impartir una lliçó magistral en una nova tecnificació telemàtica

La sisena tecnificació online del confinament va tractar d’aspectes fonamentals a l’hora de la competició. I qui millor que Paquito Navarro, actual número 1 de rànquing mundial, per a parlar als nostres menors de les seues vivències en les pistes.

Al costat del nostre equip de tecnificació, encapçalat per Javi Sánchez, van observar els moments més emocionants de la final del WPT Santander Open de 2017 en la qual el mateix Navarro, al costat de Sanyo Gutiérrez van véncer a Pablo Lima i Fernando Belasteguín en un final no apte per a cardíacs.

Paquito Navarro va recordar al costat d’un dels nostres tècnics, Pitu Losada, el títol de campions del món que van alçar en Mèxic i va encoratjar als nostres menors més destacats a treballar per a poder arribar al cim del pàdel mundial, «arribar a World Padel Tour és molt difícil, a penes ho fan uns pocs joves cada any. L’important és el treball, el dia després del partit, tornar a entrenar si més no d’abelleix. Això marca diferències».

Repassant el partit de Santander, els va mostrar als joves com comportar-se en moment de gran estrés. «És molt important tindre confiança i ser valenta en els moments importants del partit», alhora que els va suggerir seguir les directrius d’un nutricionista, «el plàtan durant el partit l’hem de prendre abans de tindre gana i cal beure aigua abans d’estar deshidratat».

Dels seus inicis, va destacar el canvi de rutines a l’hora de treballar la part física. «Quan em vaig anar de Sevilla a viure a Madrid, vaig coincidir amb Pitu i mentre jo físicament no estava encara a gran nivell, ell ja era una màquina. Em va ajudar a entrenar tots els dies perquè venia de fer a penes una única sessió setmanal abans d’arribar a la capital. Va ser un salt tremend».

Paquito Navarro ha rebut un al·luvió de preguntes per part dels joves. Per exemple, li van qüestionar sobre si prefereix jugar amb el públic a favor. «L’ideal per a jugar a gran nivell és evadir-se de l’exterior i concentrar-se en el joc». A més, ens va revelar que «no tinc moltes manies. Potser tocar-me el pèl perquè quan tenia la vostra edat el portava llarg. I, per descomptat, prendre un café sempre abans d’un partit».

El jugador andalús prepara «els partits una hora abans amb el meu company i amb el meu entrenador. Ara soc millor en tots els aspectes, el meu joc és més estructurat i soc millor company». Per a Paquito, «el millor jugador del circuit és Pablo Lima», el seu actual company, encara que també es va desfer en elogis cap a Sanyo Gutiérrez, amb qui, «des que comencem a guanyar a les millors parelles del circuit, ens plantegem ser número 1 del món».

Ara, per a Navarro ha arribat l’honor d’encapçalar el rànquing mundial i des de la Federació de pàdel de la Comunitat Valenciana volem agrair la seua amabilitat per compartir uns minuts al costat d’els nostres menors de tecnificació i li desitgem els majors èxits per a la seua carrera.