Miguel Ángel Solbes, nou líder del rànquing autonòmic

Miguel Ángel Solbes va nàixer fa 32 anys en la localitat alacantina de la Vila-joiosa. Per a tothom del pàdel és, simplement, «Miki». És una de les esquerranes prodigioses del nostre esport.

Després de l’última actualització del rànquing de la Federació de pàdel de la Comunitat Valenciana, Miki és nou número 1. Amb tot mereixement. Ningú li hi haguera cregut quan fa més d’una dècada ho va deixar tot per a intentar arribar al cim del tennis. Més tard va tornar als estudis i va acabar el seu grau en Ciències de l’activitat física i de l’esport.

Pel seu camí es va creuar Xavier Sellés, tècnic de la nostra Federació, i li va parlar del pàdel. La primera vegada que va entrar en una pista va ser estranya, «les sensacions que vaig tindre no van ser bones, era una pista xicoteta, vaig tindre fins i tot sensació d’aclaparament, no deixava passar la pilota, no jugava amb els rebots» ens confessa. Hui, Sellés, deu anys després, és el seu entrenador.

«A poc a poc vaig anar divertint-me més en la pista. Els 4 o 5 primers anys que vaig jugar a pàdel no tenia gens d’interés per competir. Anava a alguns tornejos per matar el cuquet però la meua prioritat ara eren els meus estudis». No obstant això, l’evolució del pàdel, sobretot a les comarques pròximes a la ciutat d’Alacant va fer que començara «a veure jugar a Ramos i a Fuster, que van ser companys meus en el tennis i vaig decidir que era el moment de fer el pas. Va deixar de ser el seu hobbie amb bastant dedicació per a passar a ser la seua principal activitat».

Malgrat tot, «en el fons no em veia preparat per a disputar el World Padel Tour, no obstant això un patrocinador em va dir: si vols jugar, jo em faig càrrec de les despeses». I ací va començar la seua carrera professional. «Fa a penes 3 o 4 anys que vaig començar de debò. El meu primer partit WPT el vaig jugar al costat de Aure Tercero. Va ser a Alacant. Després he competit al costat de més de 10 companys, dels quals guarde un gran record»

El nou líder del nostre rànquing, actual campió del màster FPCV al costat de Christian Fuster té un repte clar, arribar a ser un jugador de quadre WPT, i així abandonar les fases prèvies. «He arribat a ser el 50 del món, però més enllà d’un número vull que es veja la meua millor versió. És un repte personal. M’agrada entrenar i competir. Vull arribar a viure exclusivament del pàdel». En l’actualitat compagina els seus propis entrenaments amb impartir classes a alguns alumnes.

Per a Miki, la Federació de pàdel de la Comunitat Valenciana té «el millor circuit possible. No hi ha un altre igual en cap altra regió. Ha sabut compaginar-ho fenomenal amb WPT i és un plaer disputar el circuit Or. A més, em fa millorar constantment. Tindre la possibilitat d’enfrontar-te a jugadors de la talla dels Rico, Fuster, Nicoletti, Oria, Arroyo o Icardo em fa cada dia millor jugador«. I es planteja que «la millor manera de celebrar aquest lideratge en el rànquing és guanyar un Or».

Hi ha algunes pistes del circuit que tenen sabor especial per a Solbes. «Calp se m’ha donat sempre molt bé. Crec que és on més vegades he guanyat, no obstant això si he de triar la meua pista favorita diria que és la central de Blupadel». Entre els seus millors records està «el partit que juguem a Gijón fa un parell d’anys davant Britos i Escalante. Crec que ha sigut el millor de la meua vida».

En el pàdel actual, per a Miki, ha de millorar la situació dels patrocinis. «Sobretot després del confinament, les empreses al voltant del pàdel no estan vivint els seus millors dies. Tant de bo milloren i gent com jo puguem deixar de fer classes i dedicar-nos únicament a l’entrenament i la competició».

Finalment, Miguel Ángel Solbes vol «agrair aquest lideratge del rànquing de la Comunitat Valenciana a tots els meus companys, a Xavi Sellés, el meu entrenador, i a tots els que juguen el circuit Or perquè si et mesures a gent molt bona vols continuar fent-ho bé i això t’ajuda a millorar».

Gràcies a World Padel Tour per la fotografia.