La totalitat de clubs a l’aire lliure de la Comunitat Valenciana podran obrir a partir del pròxim dilluns

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha confirmat en el dia de hui que totes les poblacions de la Comunitat Valenciana podran accedir a la fase 1 del Pla per a la transició cap a una nova normalitat a partir del pròxim dilluns 18 de maig.

Això suposa, per al nostre esport, que aquells districtes sanitaris que encara estaven en fase 0, progressaran i que, d’aquesta manera, permetran l’obertura de les instal·lacions esportives a l’aire lliure per a la realització d’activitats esportives amb certes limitacions.

D’aquesta forma, podrà accedir a les instal·lacions esportives a l’aire lliure qualsevol ciutadà que desitge realitzar una pràctica esportiva. Això sí, aquest canvi de fase en cap cas permetrà la pràctica normal del pàdel, que es permet únicament de forma individual, sempre sense contacte físic mantenint les degudes mesures de seguretat i protecció, i en tot cas la distància social de seguretat de dos metres. L’activitat requerirà la concertació de cita prèvia amb l’entitat gestora de la instal·lació.

Per a aquells jugadors que ho requerisquen, podrà accedir un entrenador únicament en el cas que resulte necessari, circumstància que haurà d’acreditar-se degudament, amb excepció de les persones amb discapacitat o menors que requerisquen la presència d’un acompanyant.

En cap cas s’obriran als usuaris els vestuaris i zones de dutxes i els clubs, en finalitzar la jornada, han de netejar i desinfectar la instal·lació, reduint-se la permanència del personal al número mínim suficient per a la prestació adequada del servei. Així mateix, es respectarà el límit del trenta per cent de capacitat d’aforament d’ús esportiu en cada instal·lació, tant quant a l’accés, com durant la pròpia pràctica, habilitant-se un sistema d’accés que evite l’acumulació de persones i que complisca amb les mesures de seguretat i protecció sanitària.

Aquestes són algunes de les preguntes més freqüents: