La justícia declara també la nul·litat de les quotes de llicències aprovades en 2020 per la FEP en frau de llei

La justícia ordinària dels tribunals de Madrid ha donat la raó a les federacions autonòmiques d’Astúries, Cantàbria, Galícia, Catalunya, Comunitat Valenciana, Illes Balears, Castella-la Manxa, Ceuta i Regió de Múrcia en la seua demanda contra la Federació Espanyola de Pàdel per les quotes de llicències aprovades per l’Assemblea de la FEP del 25 de gener de 2020, segons la justícia, en frau de llei.

La demanda ha sigut resolta en data 22 de febrer de 2021 pel Jutjat núm. 102 de Madrid, declarant que l’acord adoptat en l’Assemblea General de la FEP el 25 de gener de 2020, presidida per Alfredo Garbisu, d’aprovació de quotes d’afiliació o integració en la FEP és nul per haver-se adoptat en frau de llei, al no comptar amb les majories precises per a la seua aprovació.

La sentència condemna a la FEP a restituir a les federacions autonòmiques les quantitats econòmiques que haguera percebut en tal concepte amb els interessos corresponents, i al pagament de les costes processals.

Aquesta sentència, que pot ser apel·lada per la FEP, i és favorable a les federacions demandants pel succeït en l’Assemblea de la FEP de 2020 s’afig a la sentència també favorable a les federacions autonòmiques pel succeït en l’Assemblea de la FEP de 2019, presidides en tots dos casos per Alfredo Garbisu, en la qual també la justícia va resoldre que l’acord relacionat amb el repartiment de l’import de les llicències es va adoptar en frau de llei, sentència aquesta de 2019 que ha sigut apel·lada per la FEP.

S’obri ara un nou escenari de negociació i acord, més complex si cap, en tractar-se de dues sentències favorables a les federacions autonòmiques demandants, produïdes consecutivament el 5 de gener i 22 de febrer de 2021, respectivament. Confiem novament que les federacions autonòmiques i la Federació Espanyola sabrem aconseguir un acord just i satisfactori que restablisca els danys econòmics, institucionals i esportius causats per l’adopció d’aquests acords assemblearis de 2019 i 2020, segons la justícia, adoptats en frau de llei.