La joventut de Coello, Zaratiegui i Ara Martínez i el talent de Riera meravellen a Elx

La primera experiència d’un torneig FIP Star a Espanya no va poder ser més positiva. D’una banda, la resposta dels jugadors, tant en la inscripció com en el seu joc, va ser immillorable, recordant que aquest torneig no està disponible en el calendari de les grans estreles del pàdel mundial. Per un altre, l’organització de Life Padel Elx va ser brillant. Va aconseguir una inscripció, incloent totes les categories, pròxima a les 300 parelles, sota el paraigua, excepte en les primeres, de la Federació de pàdel de la Comunitat Valenciana. I va aconseguir instal·lar en temps rècord una moqueta WPT en la seua pista central que va permetre una visualització òptima.

En el vessant competitiu, el val·lisoletà Arturo Coello, als seus 17 anys, ha aconseguit inscriure el seu nom en un dels principals tornejos del calendari FIP. Aquest esquerrà d’impressionant envergadura va unir les seues forces al pamplonés Iñigo Zaratiegui, un talent impressionant que va demostrar en cada colp que està anomenat, igual que Arturo, a ocupar llocs de privilegi en el circuit professional. Tots dos, superant un complicat quadre, van arribar fins a la final, que pots tornar a veure ací, per a enfrontar-se al yeclà Ricky Martínez i al català Adrià Mercadal. La victòria per als joves Coello i Zaratiegui va ser treballada, mostrant-se solvents en els moments més complicats i aprofitant la seua pegada en la feblesa dels seus rivals. Un partit d’extraordinari nivell tècnic i tàctic de quatre excel·lents jugadors.

Amb anterioritat, Arturo i Iñigo havien donat la sorpresa en semifinals en remuntar davant Christian Fuster i Denis Perino, segons caps de sèrie. Pots veure el partit ací. Mentre que en quarts de final també van protagonitzar la gran trobada de la jornada davant Edu Alonso i Iván Ramírez. Aquest partit i tots els de quarts estan ací. Aquest dur camí augmenta el mèrit de Coello i Zaratiegui.

En categoria femenina el títol va ser per a la murciana Araceli Martínez, que va repetir el títol de 2018 i que roman invicta en la pista central de Life Padel Elx. El seu coratge i desimboltura, unit a l’innegable talent de l’argentina de Resistència Virginia Riera van ser massa per a Jessica Castelló i Anna Cortiles que, no obstant això, progatonizaron un segon set èpic, amb punts inoblidables, i que van portar la final fins al tercer set, on Araceli i Virgínia es van mostrar superiors. Pots repassar la final femenina ací.

El primer torneig *FIP *Star disputat a Espanya no va poder tindre millor seu, Life *Padel Elx, ni millor organització. Tot un èxit gràcies, sobretot, als 600 jugadors participants.