La importància de dir-se Ernesto

Quan Oscar Wilde va escriure la comèdia «La importància de dir-se Ernesto», va parlar sobre costums i serietat.

Ahir, en la magnífica pista central del Club de tennis i pàdel Camp *Bixquert de Xàtiva, va aparéixer per primera vegada, aquesta temporada, en una final del nostre circuit Or autonòmic, l’andalús Ernesto Moreno. Al seu costat, el valencià Salva *Oria. Dos jugadors amb un poder físic al seu tren inferior realment *resaltable. Però sobretot, amb un ordre (costums) i un rigor en el seu joc (serietat) que, en aquest torneig, els va portar fins al títol.

I això que el seu camí no va ser fàcil perquè ja en quarts de final van haver de veure’s les cares amb el major dels Ric i Matías *Nicoletti. Els van eliminar. Era el primer avís. En semifinals, van patir com a campions per a superar, remuntada inclosa, a *Miki Solbes i Christian Fuster. Pots tornar a veure aquest partit en aquest enllaç.

Així, es van citar en la final amb els alacantins Javier Palasí i Mario Cerezo, en un gran estat de forma i que, malgrat la derrota, van demostrar en la final que estan cridats a grans gestes. 6/3 6/2 va ser el resultat. Salva *Oria, sòlid durant tot el torneig, va alçar el títol i va mirar a la seua esquerra per a comprovar «La importància de dir-se Ernesto». El malagueny va donar tot un recital. Pots veure la final ací.

Anteriorment, Celeste Paz va sumar el seu segon Or consecutiu. Si en Arena Alacant va ser al costat de Núria *Vivancos, ahir, la seua aliança amb Estela Francés, va tornar a donar els millors fruits. En una final amb més errors que encerts va ser, precisament, l’alacantina qui va portar el ritme del joc a partir del segon set perquè en la primera pispa Arantxa Soriano i Aida González havien donat tot un recital de joc per a imposar-se amb claredat. Però a partir d’ací, els van penalitzar els errors que, sumats als encerts de la parella Paz/Francés va fer que foren aquestes últimes els qui alçaren el torneig. Pots veure la final ací.

D’aquesta forma, mancant quatre proves per al final del circuit Or autonòmic 2019 i el màster de final de temporada, el *ránking està roent per a proclamar als millors de l’any. La pròxima cita, dins de 15 dies, serà en el recentment inaugurat *blupadel *indoor Alacant.