La FPCV, com a membre de CONFEDECOM, s’uneix al rebuig general de la intenció de Sanitat d’ajornar les competicions dels nostres més menuts

Bé és sabuda la prioritat de la Federació de pàdel de la Comunitat Valenciana pel desenvolupament esportiu dels nostres menors en tots els seus vessants. Fins al mític Fernando Belasteguín va voler fer-ho palés davant els micròfons de World Padel Tour.

La nostra federació pertany a CONFEDECOM, entitat que ha emés un comunicat en el qual rebutja la intenció de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de restringir la pràctica esportiva per als xiquets i xiquetes que estiguen cursant els estudis de Primària o inferiors fins al mes de gener de 2021, al qual ens sumem.

En aquest comunicat s’indica que «no entenem que l’esport pare quan la situació sanitària en la Comunitat Valenciana és bona i quan moltes altres activitats es continuen realitzant sense cap impediment. Ens resistim a pensar que l’única via per a controlar possibles brots siga la de paralitzar les competicions dels xiquets i xiquetes en edat escolar.»

Si analitzem les dades del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències comprovem que el nombre de casos diagnosticats per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies en la Comunitat Valenciana han descendit des dels 127.16 l’1 de setembre a 103.2 l’1 d’octubre.

Més significatiu encara és aquest descens quan les estadístiques es refereixen als últims 7 dies on l’1 de setembre era de 63.11 i l’1 d’octubre de 42.21 casos diagnosticats per cada 100.000 habitants.

La positivitat dels PCR processats el 28/9 era del 5% i l’ocupació de llits hospitalaris actual en la Comunitat Valenciana és del 4% i de places UCI del 7,46%, sensiblement millor que la mitjana nacional que és del 8,98% i del 18,13% respectivament.

Per tot això, continua el comunicat de CONFEDECOM, «l’esport és salut. Restringir la seua pràctica comportarà conseqüències físiques i emocionals a tots els xiquets i xiquetes que ja es van veure obligats a parar durant el confinament.»

A l’espera que la Conselleria publique de manera oficial el document en el qual es formalitze l’ordre, la Federació de pàdel de la Comunitat Valenciana continua avant amb tots els tornejos previstos en el nostre calendari.

Des del retorn de la competició federada, des de FPCV hem dissenyat i compliment de manera escrupolosa un protocol d’actuació per a evitar contagis.

El comunicat finalitza afegint que «CONFEDECOM continuarà lluitant per a defensar els drets dels esportistes i dels clubs i entitats esportives de la Comunitat Valenciana, sempre en unes condicions d’higiene i seguretat que salvaguarden la salut de tots. Així mateix, tant CONFEDECOM com les diferents Federacions esportives estan a la disposició de la Conselleria de Sanitat i de la Direcció General d’Esport per a mantindre les reunions necessàries que permeten arribar a acords en benefici de l’esport i de tota la societat valenciana.»