Josete Rico demana lloc en el cim

Feia molt de temps que no véiem aquesta versió de Josete Rico. El jugador valencià ha anat deambulant en el nostre circuit Or i en World Padel Tour sumant més derrotes de les habituals en els últims anys en què va dominar sense fissures fins a la irrupció del gran Christian Fuster.

Alguna cosa degué ocórrer la nit del divendres al dissabte. Josete arribava a l’hotel de La Nucia després d’alçar una pilota de partit en contra en l’enfrontament de huitens de final del FIP Star. No havia jugat bé i ho sabia. Havia tornat a ballar en el filferro encara que, en aquesta ocasió, es va mantindre en peus.

En quarts de final, tenia davant sí el repte de véncer a qui va ser el seu company WPT, Víctor Ruíz. Aquest amb Nacho Gadea. Aquell amb Jorge Ruíz. I ho va aconseguir. La figura del càntabre va emergir per damunt de tots per a jugar un partit descomunal que va arrossegar al major dels Rico a una millora incontestable del seu joc. Pots veure el partit ací.

En semifinals es van desfer de Semmler i Leal, els qui van pensar més en la primera ronda de preprèvia que aquest partit. Pots veure els partits de semifinals en aquest enllaç.

Així, va arribar la matinal del diumenge. Davant, la parella de moda del pàdel mundial: Xisco Gil i Sergio Alba. La dupla que ha portat l’ètica del treball a la màxima per a aconseguir victòries en el nostre esport. Van córrer fins a l’extenuació però es van trobar amb la versió 3.0 de Josete Rico.

El valencià va donar una exhibició que quedarà per sempre en el record. Josete havia tornat. El líder del ránking autonòmic durant tantes setmanes va tornar a ser el jugador dominant, determinant i guanyador de fa alguns mesos. Va ser una bogeria de joc.

Rico i Jorge Ruíz repetien la victòria de Padel One en 2020 i pujaven pel cap alt alt del podium d’aquest magnífic torneig del circuit de la Federació Internacional de Pàdel. Xisco i Sergio havien de conformar-se amb el subcampionat però segur que continuaran donant esglais en World Padel Tour. Pots revisar les finals ací.

El quadre femení va ser per als principals caps de sèrie. Marta Talaván i Lorena Rufo van aconseguir el títol després de suar de valent per a acabar remuntant davant Jessica Castelló i Alix Collombon.

Va ser un partit molt tàctic on l’alacantina i la francesa es van anotar el primer set després d’emmanillar el joc aeri de Rufo. No obstant això l’extremenya es va mostrar intractable la resta de trobada, característica que sumada al talent de Talaván, qui va protagonitzar els punts més bonics de la final, va donar amb la victòria final.

Jessica Castelló va sumar la seua primera derrota FIP de l’any i no va poder sumar el seu cinqué títol de 2021 mentre que Alix va acabar pagant l’esforç físic per a esfondrar-se en els últims jocs on Marta i Lorena van aconseguir marcar les diferències.

Aquest FIP Star La Nucia PadelPoint marcat per la pluja i per la magnífica instal·lació col·locada a propòsit en el recentment inaugurat pavelló La Muixara de la localitat alacantina va ser un repte constant per a l’organització i per als jutges àrbitres que van tirar avant de manera perfecta.