Javi Rico es proclama campió d’Espanya absolut en un torneig de clar sabor valencià

Javier Rico Dasí ha tornat a fer història. El club Oci Nudos de Ciudad Real ha vist com el valencià, al costat del seu inseparable Coki Nieto, es proclamava campió d’Espanya absolut de pàdel.

Als seus 21 anys ha aconseguit el tercer títol de la seua carrera professional, tots ells al costat del madrileny. L’Or de l’Arena Alacant i el World Padel Tour de Mijas van ser el preludi d’aquest ceptre que li acredita com a campió d’Espanya absolut, títol que ja va aconseguir el seu germà Josete fa un parell d’anys al costat de Víctor Ruíz.

Javi i Coki han superat en la final del XXXV Campionat d’Espanya absolut a la parella íntegrament valenciana conformada per Álex Arroyo i Salva Oria, els qui, a més de proclamar-se subcampions nacionals, s’han guanyat en aquest torneig, per mèrits propis, el titol de parella revelació deixant en la cuneta, entre altres, als primers caps de sèrie, Ale Galà i Juan Lebrón.

Ha sigut tot un orgull comprovar com tres dels quatre jugadors de la final del Campionat d’Espanya són valencians.

Tot això sense oblidar que Miki Solbes, Anna Cortiles, Jessica Castelló, Celeste Paz, Estela Francés, Gal·la León i Josete Rico van arribar fins als huitens de final i que van caure en primera ronda del quadre final Cristina Musial, Iris Donate, Arantxa Soriano, Mario Cerezo i Edu Alonso.

Javi Rico ja s’havia convertit en el jugador més jove de la història a aconseguir un títol World Padel Tour i hui ha posat fermall final a una temporada inoblidable amb aquest títol de Campió d’Espanya que l’encimbella, al costat de Coki Nieto, com una de les estreles rutilants del pàdel mundial.