Javi Rico entra en la història del pàdel valencià

L’acabat de finalitzar torneig de Mijas, pertanyent al circuit professional *World *Padel Tour quedarà escrit per sempre en la història del pàdel valencià perquè, per primera vegada, un jugador nascut en la Comunitat Valenciana ha arribat a disputar la final.

Javier Rico Dasí, jugador número 38 del ránking mundial, nascut a València fa 21 anys, al costat del madrileny Jorge «Coki» Nieto, superant en primera ronda a la parella Martínez/Blanco, en segona a Franco Stupaczuk i Mati Díaz, en quarts a Moyano/Belluati, i en semifinals a Piñeiro/Ruiz, van aconseguir plantar-se en la final del torneig on van haver de cedir davant Pablo Lima i Alejandro Galàn per un ajustat 7/6 6/4.

Javi Rico, fill i germà d’extirpe esportiva, porta en els seus gens la competitivitat. Habitual en el circuit Or de la Comunitat Valenciana, ha sigut campió autonòmic, al costat del seu germà Josete, de forma reiterada en l’últim quinquenni, ha alçat més de dues desenes de títols i s’ha convertit en un referent del nostre esport.

Pertany a la primera generació cent per cent pàdel. Des de xicotet va aprofitar el circuit de menors de la Federació de pàdel de la Comunitat Valenciana per a créixer en el nostre esport. Implicat amb el nostre esport, la temporada passada va sol·licitar acompanyar a la selecció de menors al Campionat d’Espanya per a aportar, al costat dels nostres tècnics, la seua experiència.

Ara, al costat de «Coki» Nieto s’ha convertit en la parella més jóve de la història a disputar una final World Padel Tour, i en el primer jugador nascut en el nostre territori que l’aconsegueix. Al costat del seu preparador, Jorge Bellmont, acaba d’escriure una de les pàgines més impactants de la història del pàdel valencià.

(Foto World Padel Tour)