Ganes de guanyar

El circuit Or autonòmic de la Comunitat Valenciana va fer parada en Family Sport Center (Beniparrell) per a disputar el torneig inclòs en el programa impulse de la Federació Espanyola, que va repartir 7.800 euros en premis.

En categoria femenina, Anna Cortiles i Jessica Castelló, enfront de Sandra Hernández i Tamara Icardo, van protagonitzar el millor partit femení de l’any. Va ser una final inoblidable. Fins a arribar ací, totes dues parelles van patir. Mentre Jessica i Anna van haver de remuntar en quarts davant Gala León i Cynthia Pérez, Tamara i Sandra van acudir fins al tercer set per a deixar en la cuneta en semifinals a Celeste Paz i Aránzazu Osoro. Pots veure la jornada de quarts i semifinals en aquest enllaç.

Eren les principals favorites. Tamara sempre havia guanyat a Anna i Jessica, amb Lorena Figueres, amb Arantxa Soriano. Però ahir no va poder. Sandra i la mateixa Tamara es van veure embolicades en la tela d’aranya que van teixir amb mestratge Anna i Jessica. La pista, cert és, estava lenta. Va haver-hi trams de la final amb duels de revessos antològics. Tamara jugava «a casa», la seua motivació era màxima. El creuat amb Jessica estava parell, però cada vegada que el punt s’allargava queia del costat de les guanyadores.

En un partit replet de trencaments de servei, tot semblava decidit amb 6/2 5/2, no obstant això ací va emergir la millor versió de Sandra Hernández, que va demostrar tot el seu poder. Tamara continuava a nivell top, però Anna i Jessica van saber ser fredes, constants, calculadores i estar serenes per a no perdre la calma després de 8 «matchpoints» desaprofitats. La victòria els ha de fer gust de glòria a Jessica i Anna. I a les quatre, el pàdel els deu l’agraïment d’un esforç ímprobe a la recerca d’un triomf que només pot aconseguir una parella. Les finals completes estan en aquest enllaç.

El quadre masculí també va marxar amb certa lògica, les dues parelles principals caps de sèrie, Javi Rico i «Coki» Nieto i Sergio Alba i Xisco Gil es van citar per a dilucidar el títol de campió.

De nou les condicions de la pista van marcar el partit. Javi i Coki estaven en la seua salsa. Globo, chiquita, globo, chiquita, en un carrusel interminable de jugades preparades des de la sala de màquines. Però davant estaven Sergio i Xisco preparats per a córrer una marató si fora necessari per a donar resposta a cada colp assestat pels seus rivals. Punts eterns, plens de màrge, poques rematades, molts sprints i gran espectacularitat.

Així, Javi i Coki van marcar diferències des del primer joc per a col·locar-se 5/1 a dalt i tancar el primer set 6/3. La segona manga va ser diferent. Amb 2/0 a dalt, Sergio i Xisco van tindre bola per al 3/0 però van rebre el break i van mantindre l’equilibri fins al tiebreak on Nieto i Rico van ser lleugerament superiors.

Dues finals dignes d’un grandíssim torneig, que va coincidir amb l’inici del World Padel Tour València Open 2020, en el qual vam veure a quatre parelles que van demostrar la seua fam, les seues ganes de guanyar.