FPCV sol·licita el retorn de la pràctica del pàdel

Des de la Federació de pàdel de la Comunitat Valenciana hem complit, des del primer moment, totes les recomanacions de les autoritats sanitàries per a impedir el contagi del COVID-19.

Des del retorn dels entrenaments i la competició federada a mitjan 2020, la nostra Federació ha creat uns protocols d’actuació que han permés 0 contagis. Així, els clubs van establir sistemes d’accés a les seues instal·lacions que impedien l’acumulació de persones i un sistema de torns que ha permés la pràctica del pàdel amb màxima seguretat.

La neteja i desinfecció de les instal·lacions per a la pràctica del pàdel s’han ajustat de manera escrupolosa al decret de la Generalitat Valenciana del 13 de juny de 2020.

S’han fet classes complint amb els nombres màxims d’alumnes permesos, els vestuaris i dutxes s’han utilitzat d’acord amb la normativa a cada moment. Hem complit amb l’aforament màxim de superfície útil per a l’ús esportiu i mai es va superar el topall permés, per a espectadors, marcat pels decrets.

Per la nostra experiència durant aquests mesos i pel resultat obtingut, volem reiterar el nostre qualificatiu per al pàdel com a esport segur. La seua pràctica hauria d’estar permesa en tot moment.

És per això que sol·licitem a la Generalitat Valenciana que reconsidere les característiques específiques de la pràctica del pàdel, per parelles, sense contacte físic i autoritze la seua pràctica a partir del dia 16 de febrer en aquelles instal·lacions esportives que complisquen amb els protocols sanitaris vigents, publicats per la nostra federació i les autoritats sanitàries.

Darrere de cada punt de joc hi ha moltes famílies depenent econòmicament del nostre esport: clubs, tècnics i esportistes, que fins al moment han complit tota la normativa per a impedir els possibles contagis i que el nostre esport siga completament segur.

Defensarem sempre la necessitat de l’activitat física com a defensa de la salut contra la pandèmia que estem vivint i ens posem a la disposició de les autoritats sanitàries per a erradicar-la completament, però sempre a través de l’esport i la salut.

Esperem veure’ns la setmana vinent en les pistes.