FPCV recomana la instal·lació de l’aplicació mòbil Radar COVID

Des de la Federació de pàdel de la Comunitat Valenciana, pionera en el nostre territori en el retorn de l’activitat esportiva federada després del confinament, hem prioritzat des del primer moment, la higiene i la salut, com s’ha pogut comprovar des del primer torneig celebrat.

Afortunadament, podem dir que en les nostres competicions no hi ha hagut, de moment, cap motiu per a l’alarma, però tota precaució és poca.

En la XXI Conferència de president, la Generalitat Valenciana va rebre l’aplicació Radar COVID, eina amb sistemes de gestió d’avisos sanitaris. És l’APP d’alerta de contagis per a telèfons mòbils i, segons ha explicat la secretària d’estat de digitalització i intel·ligència artificial, Carme Artigas, segueix els estàndards tècnics més garantistes amb la privacitat dels usuaris en compliment de totes les recomanacions elaborades per la Comissió Europea en aquest sentit. D’aquesta forma, cap usuari pot ser identificat o localitzat perquè no hi ha dada algun registrat i perquè tot el procés es desenvolupa en el seu telèfon sense eixir cap a cap servidor. Tant l’ús de l’APP com la comunicació d’un possible contagi seran sempre voluntaris.

L’aplicació utilitza la connexió bluetooth del terminal, a través de la qual els mòbils emeten i observen identificadors anònims d’altres telèfons que canvien periòdicament. Quan dues terminals han estat pròxims durant 15 minuts o més a dos metres o menys de distància tots dos guarden l’identificador anònim emés per l’altre.

Si algun usuari fora diagnosticat positiu de COVID-19 després de realitzar-se un test PCR, decidiria si donar el seu consentiment perquè, a través del sistema de salut, es puga enviar una notificació anònima. D’aquesta forma, els mòbils que hagueren estat en contacte amb el pacient rebrien un avís sobre el risc de possible contagi i es facilitarien instruccions sobre com procedir. Al no sol·licitar-se dades de cap mena, és impossible identificar o localitzar de cap forma a cap usuari.

Per tant, donades les seues prestacions, des de la Federació de pàdel de la Comunitat Valenciana, recomanem la seua instal·lació en tots els telèfons mòbils dels nostres federats.