Els nous títols de campions autonòmics es venen cars

Des de temps immemorials Lorena Figueres i Tamara Icardo van formar una parella invencible, almenys en els Campionats autonòmics absoluts de la Comunitat Valenciana. Ple de victòries. La retirada de la jugadora de Gandia obria de bat a bat les portes del relleu. El ceptre estava sense amo. I la batalla va ser èpica.

Fins a la final van arribar les dues parelles favorites. Es repetia l’últim partit de l’Or de Benicàssim. Les quatre jugadores estan en forma i ho van demostrar regalant-nos una final enorme. I això que tot va començar amb un clar 6/1 per a Anna Cortiles i Jessica Castelló. Semblava que la bona ona de joc que els va acompanyar en el torneig anterior continuava espentant-les en la bona direcció. De fet, en la segona manga arriben a tindre 3/1 d’avantatge.

Però ací van aparéixer les habilitats, el coratge i el gran pàdel que atresoren Celeste Paz i Arantxa Soriano. No es van ensorrar, van forçar el tiebreak del segon set, van alçar 4 pilotes de partit i es van emportar la segona manga retornant a la finalisima de l’autonòmic una emoció inesperada a penes mitja hora abans.

El títol de campiones de pàdel de la Comunitat Valenciana continuava esperant hereues per a Lorena i Tamara. Tot es jugava a un set. «En el temps de descans entre el segon i el tercer set no ens vam dir res. Ni ens parlem. Sabíem què havíem fet malament i que havíem de reaccionar». Així ens ho van explicar Anna i Jessica després del partit. Elles coneixien la seua malaltia i van acudir prestes a la farmàcia amb la recepta correcta. El remei va ser màgic. Van saltar a la pista central del Castelló Pàdel Sport amb tot. Van guanyar 6/2 i van demostrar que, hui dia, són la millor parella de la Comunitat.

Anna Cortiles i Jessica Castelló van inscriure per primera vegada els seus noms en la selecta nòmina de campions autonòmics. El flamant nou president de la Federació Espanyola de Pàdel, Ramón Morcillo, al costat del president de la valenciana, Alfonso Monferrer i Emilio Bonet en nom del club, van fer lliurament dels trofeus.

A continuació, la final masculina no li va caminar a la saga. Duel fratricida entre Javi Rico, al costat de Christian Fuster, i Josete Rico, al costat de *Salva Oria.

Va ser un partidàs, probablement, la millor trobada vista enguany en el nostre territori. Amb molt d’equilibri en el joc, les rematades van ser determinants en l’inici fins que amb 5/3 Josete i Salva van tindre un servei per a guanyar el set. No van definir. I qui perdona, acaba pagant-ho. El set es va resoldre en el tiebreak, on els xicotets detalls van decantar la balança en favor de Javi i Christian.

El segon set va ser una altra història. Amb el vent de protagonista, ja no es podia pegar. El cansament feia mossa en els jugadors. Havien de reservar tota la seua energia per a evitar errors. Els punts van anar allargant-se cada vegada més. La begudes energètiques i les sals minerals substituïen a l’aigua en els descansos. Calia suplementar el físic, cada vegada més castigat en els jugadors.

Aquesta segona manga va tornar a ser, com en primer, de clar domini de Oria i Josete en el seu tram inicial. Van tornar a tindre servei, aquesta vegada per partida doble, per a guanyar la mànega i jugar el tercer set però Fuster i Rico van donar una classe magistral de com cal jugar a la resta en situacions de màxim estrés. No va haver-hi forma. Una altra vegada al desempat final. I una altra vegada Javi i Christian en pla campió. «Ells han sigut millors però l’esport és així» ens deien després d’alçar el títol. Batalla èpica. Preciosa. Un luxe per als centenars d’espectadors que la van veure tant en el club castellonenc com a través del nostre streaming.

Christian Fuster repeteix títol. L’any passat al costat de *Miki Solbes, qui va estar a un només punt de guanyar-li en semifinals, i en aquesta edició al costat de Javi Rico, que va alçar el seu tercer entorxat autonòmic.

El nostre agraïment al club organitzador, Castelló Pàdel Sport, a tots els participants i la nostra enhorabona a Jessica Castelló, Anna Cortiles, Christian Fuster i Javi Rico, campions absoluts de la Comunitat Valenciana.