El títol autonòmic per clubs es juga a Alacant

Aquest cap de setmana es disputa a Alacant una nova edició del Campionat autonòmic per clubs. Més de 60 clubs han inscrit prop de 150 equips que disputaran la fase final en Sportclub, seu principal, i des d’allí, a través del canal de YouTube padelcv, d’aquesta pàgina web i de l’APP Padelgo, que oferirem en directe des de les 11.30 del matí del diumenge. La segona seu és Ecomm Padel, la tercera és Sanvi Padel i la quarta és Red Padel.

És la gran festa per equips del pàdel de la Comunitat Valenciana. Poblacions de tot el nostre territori acudeixen, com cada any, per a disputar aquesta competició per esquadres que afig un al·licient més a les habituals per parelles.

En la primera categoria femenina, un any més, apareix com a gran favorita el Club de Pàdel Riba-roja, capitanejat per Toni Teresí, que buscarà el seu dotzé títol consecutiu. Un elenc format per jugadores de màxim nivell entre les quals destaquen les llegendes del nostre esport Lorena Figueres i Virgínia Sánchez i l’actual número 1 del pàdel valencià, Tamara Icardo, tractaran de demostar el potencial que ja els va portar a la tercera plaça del passat campionat d’Espanya.

Davant es trobaran amb el club Flow Padel de Paterna, finalistes l’any passat, com a grans rivals. Aquest conjunt capitanejat per Asun Gómez Chantada tractarà de donar la sorpresa. Al costat d’ells completen la nòmina de clubs de primera femenina el Centre Esportiu Impala de Castelló, el Centre Excursionista Eldense, El club de golf Costa Azahar, IPadel Elx, Padel Indoor La Cala de Finestrat i els alacantins del TFA-Blupadel.

En categoria masculina, el club de golf Costa de Flor del taronger parteix com a principal favorit en presentar el seu capità José Antonio Rico una gran esquadra encapçalada pels germans Javi i Josete Rico i Christian Fuster, entre una mar d’estreles del pàdel valencià. Com a principals rivals dels vigents campions de la Comunitat Valenciana es troben els jugadors de l’escola de pàdel Alesport de Guadassuar i el TFA-Blupadel d’Alacant, finalistes en l’edició de 2020. A més es jugaran tant el títol com no descendir a segona els següents clubs: Argentum Picassent, C.D Jubesport/Jubelama de Castelló, Club de pàdel Borriana, Esportiu Stadio d’Alacant i Family Sport Center de Beniparrell.

La competició s’inicia amb una fase de grups en la qual tots jugaran contra tots i els dos primers accediran a la final que es disputarà el diumenge a la vesprada.

En la resta de categories destaquen: en segona femenina: Sportclub Alacant i Oxygen Padel Elda i en segona masculina: +Q Padel Castelló i TFA-Blupadel d’Alacant. Són els equips caps de sèrie en els quadres.

En tercera categoria apareixen com a favorites les esquadres femenines de Padel Alboraia Indoor i les alacantines de M1 Padel i les castellonenques de Jubelama i en tercera masculina, Peri Esport de Castelló i Club de tennis i pàdel Masia dels Frares de Vila-marxant.

En la quarta categoria femenina parteixen des del més alt del rànquing TFP Padel Formation d’Alacant i Peri Esport mentre que entre els equips masculins destaquen el Club de camp d’Elx i Castelló Pàdel Sport.

Finalment, entre els clubs participants en cinquena categoria femenina, tenen major puntuació inicial el Club de camp d’Onda, el club de tennis i pàdel d’Albatera i el club de tennis i pàdel d’Altea. I en la categoria masculina, Padel Premium Alacant i Masia dels Frares.

Així, prop de 1500 jugadors competiran aquest cap de setmana a Alacant a la recerca del títol de campió de la Comunitat Valenciana per clubs.