El retorn del circuit Or s’ompli de noms il·lustres del nostre pàdel

Va tornar el nostre circuit Or visitant, per primera vegada, Padel One Elx.

Amb totes les mesures higièniques i de salut que exigeix la situació per la qual travessem, al llarg de tota la setmana, amb una participació pròxima als 300 jugadors, es van disputar les rondes finals d’aquest torneig batejat com a «Normalitat».

En el quadre femení trobem una autèntica revolució. El canvi generacional sembla estar trucant a la porta amb 5 de les 8 jugadores que van disputar els quarts de final per davall dels 20 anys: Marina Martínez i Lola Javaloyes, 17, Aroa Segura i Núria Vivancos, 18, i Raquel Almendros, 19. Al costat d’elles les jugadores de la selecció valenciana Noemí Ollero, Idoia Martín i Estela Francés.

La final va enfrontar a les alacantines Martín i Francés davant Marina i Vivancos. Les jugadores més veteranes van encarar la final de manera fantàstica, sense donar opció a les joves i fent viatjar el marcador fins al 5/0 en un obrir i tancar d’ulls. A partir d’ací es va produir la reacció de la parella valencià-murciana però la distància era suficient per a anotar-se el primer set per 6/2.

La segona manga va començar amb un altre ritme. Els colps de Martínez Lobo i Vivancos eren més vius i precisos, de fet van trencar el servei de Idoia Martín per a col·locar-se per davant en el marcador però la reacció de les campiones va ser immediata i van tancar set i el partit per 6/3. Estela Francés i Idoia Martín, dos il·lustres del nostre pàdel, van alçar el títol de campiones en Padel One. Pots tornar a veure la final en aquest enllaç.

El quadre masculí es va omplir de sorpreses, pràcticament des de l’inici. De fet la final la van disputar els quarts caps de sèrie enfront dels sisens. Amb l’absència de Christian Fuster i Edu Alonso per la lesió en el sóleo del primer d’ells, la semifinal disputada per Miki Solbes i Javier Redondo davant Carlos Cuenca i David Leal va ser el partit més destacat de la penútima ronda del torneig il·licità. La victòria dels primers per 6/3 7/6 els va convidar a una final en la qual els esperaven Josete Rico i el càntabre Jorge Ruíz. Pots tornar a veure aquesta semifinal ací.

La final, en una vesprada ventosa, que amenaçava pluja, va provocar més errors dels desitjats pels quatre jugadors. La zona correcta de colpege dels globus hi era una entelèquia perquè el vent movia la bola de manera sorprenent. Hi havia que jugar per baix i això perjudicava clarament a Miki i Tutti, grans canoners. El primer set va estar igualat, decidit després d’una volea massa llarga de Miki en el joc del 5/5. Els xicotets detalls. Pots tornar a veure la final ací.

Josete i Jorge van aprofitar la bona ona per a trencar en el joc inicial de la segona manga i van mantindre l’avantatge fins al 6/4 final. Així, van inscriure els seus noms per primera vegada en 2020 en la nòmina de vencedors del circuit Or.

Josete Rico, Jorge Ruíz, Idoia Martín i Estela Francés. Quatre noms il·lustres del pàdel van ser els campions en Padel One. Enhorabona.