El projecte «DIPadel» es presenta en El Corte Inglés d’Alacant

Amb la presència de Juan Cabello, Silvia Aguilar i Pau Pérez Rico, en representació d’El Corte Inglés; María Gómez, Eduardo Dolón, Juan de Dios Navarro i el president Carlos Mazón, representant a la Diputació d’Alacant, Óscar Ruíz, director de formació i Alfonso Monferrer, president de la Federació de pàdel de la Comunitat Valenciana, s’ha presentat en la vesprada de hui el projecte «DIPadel».

Amb el nostre agraïment tant a El Corte Inglés com a la Diputació d’Alacant, també a la Diputació de València i a la Direcció General de l’Esport de la Generalitat Valenciana, aquest projecte «DIPádel en el col·le» ens portarà als patis dels col·legis d’educació especial de tota la Comunitat Valenciana.

L’objectiu principal del projecte pioner és iniciar des de l’edat escolar als xiquets i xiquetes amb discapacitat intel·lectual en la pràctica del pàdel mitjançant unitats didàctiques de 10 sessions impartides en els centres escolars especialitzats en alumnes amb necessitats educatives especials. En la Comunitat Valenciana són 46 els centres d’educació especial en els quals s’implantarà el nostre projecte durant l’horari lectiu.

És fonamental continuar promocionat el nostre esport entre els xiquets i xiquetes en edat escolar i, especialment, a xiquets i xiquetes amb discapacitat intel·lectual. Un programa d’esport específic dirigit a centres amb necessitats educatives especials i el pàdel, per les seues característiques, resulta idoni per a la seua pràctica en aquests centres. I, per primera vegada, es durà a terme.

La pràctica de l’esport en general, i del pàdel en particular, en els xiquets i xiquetes amb discapacitat intel·lectual produeix notables beneficis que milloren la seua qualitat de vida. A nivell físic/funcional, millora el desenvolupament motor i les patologies; a nivell soci-afectiu, millora les relacions socials i contribueix al desenvolupament i creixement personal, i a nivell cognitiu, millora l’atenció, concentració, memòria i resolució de presa de decisions.