El projecte «DI Padel en el col·le» ja és una realitat

Després de les festes de pasqua i després de l’obertura total de l’activitat esportiva escolar, la FPCV iniciarà un projecte que ens portarà als patis de tots els centres d’educació especial de la nostra Comunitat. Els seus 46 centres tindran l’oportunitat d’oferir als seus alumnes, sense cost, 10 sessions de la nostra activitat de Pàdel en el Col·le.
La nostra Federació va crear en 2016, de la mà de la Generalitat Valenciana, el programa «Pàdel en el col·le», amb l’objectiu de facilitar la pràctica del nostre esport a xiquetes i xiquets en edat escolar.

Per a això desenvolupem una pala especial de pes reduït i màxima resistència, amb les mateixes dimensions que una pala homologada, per a facilitar la incorporació dels més xicotets al pàdel.

Des de 2018, al costat de Plena Inclusió i Special Olympics, la nostra Federació compta amb escoles de pàdel per a esportistes amb discapacitat intel·lectual.
Ara arriba el moment dels més xicotets amb la mirada posada en un esport 100% inclusiu, per a això la FPCV compta amb totes les eines necessàries.

Fruit de la nostra investigació i experiència, la nostra Federació disposa d’un complet kit de materials adaptats a qualsevol mena d’alumne que presente necessitats d’adaptació, tant de pala com de boles.

Una dels avantatges fonamentals d’aquest projecte «DI Pàdel en el col·le» és que no és necessària una pista de pàdel sinó que en una pista poliesportiva, un gimnàs o al pati del col·legi pot desenvolupar-se aquesta activitat.

Per a això, els pròxims dies 17 i 18 d’abril, se celebrarà en les instal·lacions del Club de tennis i pàdel Bergamonte, el curs de tècnic de pàdel adaptat per a tots aquells monitors que ja posseïsquen el títol de nivell 1 o 2. El preu del curs és de 270 euros i la inscripció es tancarà el pròxim 13 d’abril.

Volem agrair a les entitats que ens acompanyaran en aquest projecte: El Corte Inglés, la Generalitat València, a través de la seua Direcció General d’Esports, i la Diputació d’Alacant. Tots ells faran que continuem creixent i aconseguim la plena inclusió en el pàdel.