El pàdel valencià juga el ritme d’Estela Francés

Nascuda a Elda, Estela Francés és la típica esportista xicoteta, fibrosa, que no saps on guarda l’energia que destil·la en cada torneig.

El seu inici de temporada en el circuit Or de la Comunitat Valenciana, amb el gran triomf en Padel One Elx inclòs, li ha valgut per a ajudar-se a pujar al lideratge del rànquing autonòmic per primera vegada en la seua carrera.

Habitualment la veiem compaginant la dreta amb el revés. Estela és polivalent i confessa que ha anat «millorant amb els anys. Ara em trobe molt còmoda jugant en la dreta, sobretot sense cristall. Tinc molt control sobre aquesta mena de colps.«

És observadora, «m’agrada el pàdel tàctic, manejar els temps, baixar la explosivitat i canviar els ritmes». Tota una declaració d’intencions de com es desembolica en la pista aquesta gran jugadora alacantina. «Per això, quan joc en la dreta necessite un revés agressiu perquè soc bastant conservadora encara que he anat incorporant colps d’atac. M’agrada que la meua parella assumisca riscos en atac».

No obstant això, «quan joc a l’inrevés, m’agrada molt tindre al meu costat a una jugadora esquerrana. Per la meua altura, no abaste tota la pista i amb destres em penalitzen molt». En la seua anàlisi emfatitza que «crec que estic més ben preparada en el treball defensiu que en l’atac. Ara ho treballe més però sé que tinc molt màrge de millora. Quan ve una bola que puc estrényer pense, venja, posarem una més. Però he de dir que al principi era tot el contrari. Arriscava molt, me les jugava totes, fins que José Luis García Barceló em va corregir i ara tinc més seguretat en els colps. Continue jugant les meues fitxes però trie millor».

Estela Francés és llicenciada en farmàcia. Durant els seus estudis va canviar el tennis pel pàdel. En el seu Elda natal, concretament en el Club de camp, va començar a fer classes. Allí va conéixer a Iris Donate. «Juguem a la fi de 2015 el World Padel Tour de València. Superem el primer partit, en el segon ens van guanyar bé, i en tornar ens asseiem amb José Luis i formarem un gran equip. Li vam posar moltíssimes ganes però no ens va anar bé esportivament. Vam perdre molts partits en el tercer set. Sempre ens remuntaven. Era un bloqueig mental. Ho deixarem«.

Hui dia es considera una afortunada. «Tots els quadres finals que he jugat en WPT han sigut amb companyes diferents. Totes elles m’han enriquit, encara que a vegades també trobes a faltar una mica d’estabilitat».

El circuit Or de la Comunitat Valenciana s’ha convertit en un referent per a Estela Francés. «El nivell ha pujat molt en els últims anys. Lorena Figueres i Tamara Icardo són i seran la parella de referència del circuit. Hi havia un escaló gran amb la resta però la incorporació d’Arantxa Soriano, Celeste Paz, Jessica Castelló, Anna Cortiles, Gal·la León, totes en general, ha fet que la millora haja sigut enorme i aqueix escaló, encara que ja no jugue Lorena, ja no és tan gran».

Estela vol posar l’accent en la millora que està notant «entre les més joves, tant a nivell nacional amb Bea González o Carmen Goenaga, amb qui vaig fer parella i amb tot just 14 anys la vaig veure amb gran desimboltura. A Elx juguem Idoia Martín i jo davant la seua alumna Lola Javaloyes i Aroa Segura i ens van complicar el partit jugant increïble. Es nota que el treball va donant els seus fruits».

Aquest lideratge del rànquing valencià, Estela Francés, vol celebrar-ho agraint als qui li ha ajudat a pujar fins al primer lloc. «Als meus entrenadors, a tots els que he tingut, a la meua família, sobretot als meus pares, sense ells no ho podria haver aconseguit. A les meues companyes, que han sigut moltes, crec que vaig per a rècord, i per descomptat als meus patrocinadors: Siux, Bullpadel, Tandem, Deportest-proves d’esforç, i al meu club, Life Padel Elx, especialment a Oscar Ruíz i a Aitor Belda, que m’ha posat en forma durant els últims tres anys».