COMUNICAT RESPECTE A LA NO PARTICIPACIÓ DE LES FEDERACIONS DE CATALUNYA I COMUNITAT VALENCIANA EN ELS CAMPIONATS D’ESPANYA DE SELECCIONS AUTONÒMIQUES

Lamentant els inconvenients patits pels nostres jugadors, tècnics i les famílies dels nostres esportistes menors, totes dues Federacions volem traslladar-los l’intens esforç realitzat en l’última setmana esgotant els mitjans perquè no es veren perjudicats per la nostra defensa d’allò en el que creem.

Un nodrit grup de Federacions territorials estem enfrontats al President de la *FEP des que en l’assemblea del passat mes de març orquestrara una maniobra per a carregar sobre les federacions autonòmiques el pagament del *défícit que arrossega la *FEP pels dispendis derivats d’una mala gestió econòmica. Per a això, tractant de burlar en frau de llei la majoria reforçada que exigeix Llei de l’Esport, es va aprovar una abusiva quota d’integració a pagar per les federacions autonòmiques sense l’exigible consens d’aquestes.

Enfront d’aquesta actuació, 8 Federacions territorials hem presentat una demanda contra la *FEP en la justícia ordinària i presentat també recurs davant el *CSD, estant a l’espera de resolució.

El President de la *FEP va exigir el pagament íntegre i avançat de la nova quota amenaçant amb impedir la participació dels nostres menors en el *TYC 3, actuació que va ser recentment anul·lada per la Presidenta del *CSD. Els nostres menors van poder participar en el *TYC 3.

En el mateix *CSD impulsem i vam mantindre una reunió per a, després d’haver abonat ja la major part de la quantitat en discussió, trobar una *solucion temporal justa mentre no es resolguera la impugnació de la quota. Tan sols l’endemà passat d’aqueixa reunió, el President de la *FEP va publicar un comunicat indicant que les federacions que mantingueren qualsevol impagament de la quota no podrien participar en els imminents campionats de seleccions autonòmiques (menors i absoluts).

Les nostres federacions mai han rebut cap facturació d’aquesta quota i tan sols deuen en l’actualitat una part de la facturació en concepte de llicències, no de la citada quota. Malgrat això, la *FEP s’ha negat a facilitar-nos les claus per a formalitzar la inscripció al campionat de seleccions de menors. La *FEP tampoc s’ha dignat a respondre les nostres al·legacions a l’impediment de la nostra inscripció en contra del que marca el Reglament Tècnic de la *FEP. El 10 de setembre recorrem també davant el *CSD. Finalment, l’última setmana hem esgotat totes les vies de diàleg arribant fins i tot per part nostra a proposar el pagament de les quantitats discutides en el *CSD sempre que la *FEP permetera la nostra participació, havent-hi encara temps material per a això, i es comprometera a facilitar la documentació econòmica sol·licitada en l’última reunió mantinguda el 4 de setembre en el *CSD.

Amb tot, el president de la *FEP, Alfredo *Garbisu, ha mantingut la inamovible postura de no permetre la nostra participació en el campionat de seleccions autonòmiques de menors i negar-se a incloure’ns i realitzar un nou sorteig abans del *inico de la competició.

Per tot això, malgrat els nostres intents, desgraciadament ens veiem abocats a no poder competir en aquests campionats de seleccions autonòmiques i mantindre’ns a l’espera del que puga resoldre el *CSD en relació als nostres últims recursos presentats.

Sort en les pistes!!