Christian Fuster és el nou líder del rànquing de la Comunitat Valenciana


Christian Fuster Simarro. Alacantí. Als seus 29 anys i després de la victòria en el Campionat absolut per parelles de la Comunitat Valenciana celebrat el passat cap de setmana, s’ha convertit en el nou número 1 del nostre pàdel.

Josete Rico deixa el lideratge després de tres anys indiscutibles

La seua habitual presència en les finals del circuit Or autonòmic li han permés desbancar del cim del nostre esport a Josete Rico, qui deixa el lideratge després de tres anys d’hegemonia. «Crec que he jugat totes les finals contra algun dels germans Rico i poder superar a Josete m’ha fet millor jugador. Era un repte, un al·licient personal. Ara existeix una rivalitat sana perquè som molt bons amics«.

Arribat al pàdel des del món del tennis, va començar a practicar-lo en l’estiu de 2012, canviant la raqueta per la pala, per a aconseguir arribar al cim en menys de 7 anys. Christian ens confessa que «treballe 5 o 6 hores cada dia. El treball físic, les hores de pista, la fisioteràpia, les visites al psicòleg esportiu, el treball de regeneració i els estiraments són l’únic secret per a poder aconseguir un dels objectius que em vaig marcar al principi d’aquesta temporada«.

Compatibilitza el circuit valencià amb el mundial

Fuster està situat al voltant del lloc 70 en el rànquing mundial WPT, el circuit del qual compatibilitza amb el de la Comunitat Valenciana. «És dur a nivell físic perquè no hi ha a penes descansos però d’altra banda sempre tinc ritme de competició. Quan acudisc als tornejos World Padel Tour també es parla del circuit Or valencià. És l’enveja dels circuits autonòmics pels bons jugadors, els premis, l’organització i perquè compta amb retransmissió per streaming en tots els tornejos«.

Li agrada canviar habitualment de parella. «He jugat amb molts companys, és veritat, i és complicat. Has d’adaptar-te a la seua manera de jugar, als seus colps, però també aprens molt. Per exemple, he jugat només una vegada amb Edu Alonso o Salva Oria, i m’ho vaig passar genial. Va ser una grata sorpresa. Amb Miki Solbes o Javi Rico he sigut company mil vegades i m’encanta jugar amb ells«.

Els seus millors partits els ha disputats a Alacant

En el circuit Or autonòmic ha disputat partits genials. «Recorde especialment el tercer set de la final de l’Or de Life Padel Elx. Em va eixir tot. O la final de Montemar de l’any passat. O la final de l’autonòmic de la setmana passada en Sportclub Alacant«. Saps que pots veure tots aquests partits i molts més en el canal de YouTube de padelcv o en els vídeos d’aquesta pàgina web.

El club favorit de Christian Fuster és Family Sport Center a Beniparrell. «És un luxe veure un club amb totes les seues pistes iguals a les de World Padel Tour«.

Christian Fuster, tan senzill al tracte fora de la pista com a complicat per als rivals a l’altre costat de la xarxa. Ara que lidera el rànquing de la Comunitat Valenciana vol fer un salt en el mundial. Arribar a col·locar-se entre els 50 millors del planeta li permetria evitar les duríssimes prèvies WPT. Té l’edat perfecta, un cos dissenyat per un rellotger suís i un pàdel de màxima precisió i contundència. És el nou número 1 del pàdel valencià.