Campions autonòmics contra vent i marea

A l’any més singular i complicat que recordem, per fi, va poder disputar-se el Campionat autonòmic de menors.

Un any més tard de la celebració del mundial de Castelló i Benicàssim, les mateixes pistes del magnífic Club 79, van acollir la celebració d’aquest torneig que va consagrar als campions de la Comunitat Valenciana en les diferents categories de menors.

Les benjamins van disputar una lligueta en la qual van véncer tots els seus partits Lola Tena i Mar Munera. La segona plaça va ser per a Naira Martí i Sofía Hernández. La final masculina va ser emocionant. Hugo Martínez i Màxim Spisiak van defensar la seua primera plaça entre els caps de sèrie per a superar a Jaime Ramos i Pepe De Miguel per un ajustat 6/3 3/6 10/7. Va caldre acudir al supertiebreak per a definir al campió.

La categoria aleví femenina va disputar un gran quadre amb victòria final per a les grans favorites, Daniela Valiente i Paula Gil, els qui a penes van cedir huit jocs en tot el torneig proclamant-se així campiones autonòmiques. El subcampionat va ser per a María Martínez i Mariona Vera. Entre els xics tampoc va haver-hi sorpreses i Daniel Beneyto i Javier Bolumar van véncer en una ajustada final a Izán Violero i Sergi Senent per 6/3 7/6.

On sí que va saltar la sorpresa va ser entre les infantils. Diana Toledo i Alba Galán, els qui partien com a sisenes preclassificades, es van proclamar campiones de la Comunitat Valenciana després de véncer a María Alcantud i Paula Caballero per 6/4 7/5 en una preciosa final. Aquesta circumstància, corregida i augmentada, es va donar també en el monumental quadre infantil masculí. Els germans Arturo i Andrés Calzada, els qui partien des de la dosena plaça entre els favorits, van véncer en la finalíssima als primers caps de sèrie, Pablo Villarroya i Hugo Caparrós pel mateix marcador que la final femenina.

La final cadet femenina va ser esgotadora. Nuria Molina i Paula Duro es van proclamar campiones autonòmiques després de superar en la final a Lucía Paralta i Lidón Gallego en tres sets: 6/3 4/6 7/5. No obstant això no va tindre tanta complicació la consecució del títol cadet masculí perquè ací no va haver-hi lloc a la sorpresa. Antonio Borja i Aaron Picó van véncer amb claredat a Nacho Moragues i Genís Pérez per 6/0 6/2.

La categoria júnior femenina també es va disputar sota el format de lligueta amb triomf final per a Aroa Segura i Mireia López mentre que es van proclamar subcampiones de la Comunitat Valenciana Leyre Garner i Sandra Valero.

Entre els júniors masculins els millors van ser Mario Ortega i José Román Martínez després de véncer en la final a Adrián Rodríguez i Marco Antonio Quereda per 6/3 7/6.

Una gran jornada per a tots els nostres menors que la setmana vinent tindran l’oportunitat de tornar a les pistes, en aquesta oportunitat, per a jugar-se els títols autonòmics per equips.