Amunt València!

Aquestes van ser les primeres paraules de Tamara Icardo als micròfons de Nacho Palència res més acabar la final del World Padel Tour València Open.

Per primera vegada en la història del nostre esport, una jugadora nascuda a València alçava el títol a casa.

Tamara Icardo ha deixat de ser una estrela per a convertir-se en llegenda del pàdel valencià.

I tot, al costat de Delfi Brea. «Una valenciana més. Ja l’hem adoptada» ens va dir Tamara. L’argentina qui va haver de parar després de la victòria a Santander i que juga amb una protecció en el seu taló d’Aquil·les, no podia contindre les seues llàgrimes. Plor d’immensa alegria després de coronar-se a València.

La final va ser un cant a la concentració, al sofriment, a la creença, a la remuntada. 6/7 6/1 6/4 davant la parella número 1 del món: Ale Salazar i Gemma Triay.

El suport, un dia més, d’una graderia entregada a Tamara, els 7 de 10 punts d’or guanyats per la parella Icardo/Brea i la mútua confiança de les jugadores els van fer arribar pel cap alt alt. On mai abans una de les nostres jugadores havia arribat.

Tants Ors guanyats, tants màsters autonòmics. Tants caps de setmana recorrent de dalt a baix els principals clubs de pàdel de la Comunitat Valenciana, ara han donat els seus fruits. La recompensa és ací. Profeta en la teua terra, Tamara. Llegenda.